Bine ați venit!

Cum se incarca un cartus toner?

Data: 15 Decembrie 2016

Reumplerea cartuselor cu toner nu este atat de simpla precum se crede. Metoda "seringa" se aplica numai la cartusele cu cerneala si nici aceea nu da rezultatele scontate.

Un cartus reincarcat cu toner are nevoie de mai multe operatiuni, materiale de curatare, regenerare si lubrifiere specifice fiecarei componenta.

Incarcatul "la sediul clientului", in masina ori "pe genunchi" nu are cum sa ofere nici calitate nici stabilitate in calitatea imprimarii. 

La Sert IT incarcam PE LOC aceste cartuse toner deoarece avem un atelier specializat, dotat cu toata aparatura si materialele necesare si doi tehnicieni permanenti. Marea majoritate a cartuselor incarcate sunt testate in echipamentele corespunzatoare. 

In imaginea de mai jos sunt prezentate piesele componente ale unui cartus toner.

Fiecare dintre acestea are un rol bine definit care poate provoca, in caz de functionare anormala sau deformare, diferite defecte de imprimare.

Exista lamele de curatare si de recuperare toner, bureti si pasle de etansare, un mecanism de angrenare si unul de expandare si uniformizare a tonerului in cartus, rezervoare de toner nou si toner rezidual si cele mai importante piese: cilindrul fotosensibil, lamela de stergere, rola magnetica si rola de incarcare.

Acest cartus trebuie demontat, nu taiat, nu gaurit si apoi montat la loc, fara banda adeziva sau diverse dopuri.

Fiecare piesa componenta trebuie inspectata, curatata, revigorata, toate acestea cu solutii si materiale specifice fiecarei piesa. In caz de uzura, piesa respectiva trebuie inlocuita.

Tonerul rezidual se aspira cu un aspirator prevazut cu filtru special pentru microparticole. Nu se refoloseste asa cum gasit in unele cartuse reincarcate la unele firme concurente.

Pentru curatare se folosesc lavete special, antistatice.

Rola magnetica se "incarca" cu toner care trebuie curatat. Alta solutie specifica.

Cilindrul nu se curata cu hartie sau tricoul vechi.

Pentru rola de incarcare, denumita si PCR (primary charge roller) este necesara alta solutie care are si rol revigorant.

Lamela de stergere necesita o alta solutie de curatare si redare a elasticitatii cauciucului siliconic din care este construita.

Inainte de montarea cartusului se foloseste o pudra de lubrifiere pentru cilindru si lamela de stergere. Altfel cilindrul nu va "aluneca" pe lamela. Unii folosesc toner fiindca este mai ieftin...

Cantitatea de toner trebuie sa fie cea recomandata de producator. In foarte multe cartuse nici nu se poate pune mai mult deoarece tonerul, agitat, expandeaza si va reusi sa "curga" din cartus, indiferent de calitatea etanseizarii.

Pot continua pana devin plictisitor. 

Numai dupa ce se respecta toate aceste operatiuni putem vorbi despre o incarcare toner reusita. Faptul ca acel cartus imprima curat, fara pete sau fond gri pe pagina nu este, neaparat, un rezultat corect. Imprimarea unui numar de pagini identic cu al unui cartus OEM, la calitate constanta, este un rezultat corect.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus